You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Условия

 • Количка 0
 • Количката е празна!

Желани (0)

Условия за ползване на магазина

Общи условия и правила за ползване на магазина

ВНИМАНИЕ! Моля внимателно прочетете тези условия, преди използването на www.Mebelirai.com! Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тях. Ако не приемате тези условия, моля не използвайте www.Mebelirai.com!

Тези условия обвързват всички Посетители и Потребители. С натискането на всяка хипер-връзка или бутон, разположен на сървъра и страниците на www.Mebelirai.com, с изключение на връзката към настоящия текст, потребителя се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези условия.


Нашите данни са:

 • Име на фирмата: И Революшън ЕООД
 • Адрес: гр. Стара Загора 6000, ул. АРХ.ХР.ДИМОВ 28
 • За кореспонденция: info@mebelirai.com
 • Tел: 0877779637Общи правила и условия:

 • Под “Потребител”, „Посетител” се разбира всеки, който е заредил в Интернет страницата www.Mebelirai.com на своя компютър.Под “Поръчка” се разбира избраните стоки и всички други атрибути свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от потребителя
 • Всеки Посетител (Потребител) на сайта може да зарежда и разглежда публикуваната информация и материали, както и да прави поръчки за предлаганите продукти. Mebelirai.com може да бъде разглеждан от Потребителите свободно без да е необходима регистрация. Регистрацията е задължителна, за да могат да се ползват предлаганите услуги и да се извършват покупки чрез Mebelirai.com. При регистрация всеки Потребител е длъжен да попълни регистрационна форма, в която посочва коректни данни: валиден адрес за доставка на поръчката, валиден телефонен номер, валиден e-mail адрес. При регистрация на Юредическо лице се попълват коректно данни: наименование на фирмата, данни за фирмата – седалище, ЕИК, необходими за издаването на фактура, както и валиден адрес за доставка, валиден телефонен номер, валиден e-mail адрес.
 • При поръчка по телефон: 0877779637 или e–mail: info@mebelirai.com (публикувани в Mebelirai.com), И Революшън ЕООД попълва регистрационна форма, вместо Потребителя, в Mebelirai.com и се задължава да изпрати потребителското име и парола на посочен от Потребителя електронен адрес.
 • Потребителската регистрация може да бъде закрита по всяко време по молба на Потребителя.
 • И Революшън ЕООД не иска да получава каквато и да било конфиденциална или защитена информация от Потребителите си. Представянето на каквато и да е било лична информация от Потребителите е с цел по-добро обслужване и е изцяло доброволно.
 • И Революшън ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за Потребителя на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получила изричното писмено съгласие на Потребителя, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. И Революшън ЕООД е длъжна да предостави информацията по силата на закона.
 • Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Потребителят е длъжен незабавно да уведомява И Революшън ЕООД за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.
 • Потребителят се задължава да поддържа актуална личната си информация и да нанесе своевременно промени относно смяна на адрес, телефонен номер, електронна поща. И Революшън ЕООД не носи отговорност за недоставени поръчки, поради неактуална информация и повторното им изпращане се поема от Потребителя.
 • Mebelirai.com не носи отговорност за публикуваната от потребителите на сайта информация като мнения за стоките и услугите. Ние си запазваме правото да изтриваме мнения с нецензурно или незаконосъобразно съдържание или по други причини.
 • Начин на плащане:
  • По банков път - При заявяване на поръчката от Потребителя, се създава поръчка с номер. Потребителят извършва банков превод по сметка на И Революшън ЕООД, като посочи номера на поръчката като основание за превода. Срокът за изпълнение на поръчката започва да тече едва след извършен банков превод. Фактура се издава и изпраща, на подаден от Потребителя електронен адрес, след извършен банков превод.

 

Име на банка: „Първа инвестиционна банка" АД (ПИБ)
Име на бенефициент: И Революшън ЕООД
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG38FINV91501015191839

 

 • Чрез пощенски паричен превод в момента на доставката на стока – Нашите логистични партньори „Еконт експрес” ООД са лицензирани да извършват пощенски парични преводи на територията на Република България. Потребителят заплаща крайната цена на поръчката на куриера на фирма „Еконт експрес” ООД. От своя страна куриерът предава на Потребителя стоката и документ за платената сума – разписка за пощенски паричен превод. Тази разписка напълно замества фискалната касова бележка и може да се окомплектова с фактурата, издадена от И Революшън ЕООД. Фактура се издава и изпраща, на подаден от Потребителя електронен адрес, след заплащане на сумата на куриера. Цитат от НАРЕДБА № Н-18 от 13 декември 2006 г., Чл. 3, Ал. 1:

 (Доп. - ДВ, бр. 49 от 2010 г., в сила от 29.06.2010 г.; изм. изцяло, бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г.) Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство (ФУ), освен когато плащането се извършва чрез кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. 

 • Всички цени в Mebelirai.com са в български лева. с вкючен ДДС. В случай на обявено намаление на цената на даден продукт, съобщението за намаление на цената се прави чрез публикуване на новата цена до старата, която е зачеркната.
 • При извършване на поръчка в Mebelirai.com Потребителят влиза в договорни отношения с И Революшън ЕООД, касаещи конкретната поръчка и регламентирани с настоящите Общи условия, поръчката се смята за окончателно извършена след получаване на потвърждение на поръчката.
 • Цените, посочени в Mebelirai.com не включват таксите за доставка и транспорт, освен случаите, в които изрично е опомената цена за транспорт. В случай, че стоките се изпращат извън територията на Република България, потребителят следва да заплати всички митнически и други такси, свързани с износа.
 • Всеки Потребител се задължава да плати цената на стоката в пълен размер, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна , същата се счита за възмездна.
 • Всички доставки се извършват от „Еконт експрес” ООД
  • Доставка се извършва единствено до входа на жилищната сграда. Изключение правят места с неразвита или непригодна пътна инфраструктура. И Революшън ЕООД не предлага услуга - доставка с включено качване. Всеки клиент е длъжен сам да организира пренасяне на артикулите от входа на жилищната сграда до жилището. И Революшън ЕООД не носи отговорност за щети на стоката, причинени от ненавремено или неправилно транспортиране от входа на жилищната сграда до жилището.
  • до избран офис на „Еконт експрес” ООД, до поискване (http://www.econt.com/offices).
 • При доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя или упълномощено от него лице. Евентуални повреди от удари или други щети следва да бъдат докладвани незабавно на И Революшън ЕООД. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката следва да бъде изрично упоменато като довод за отказ за получаване на поръчаната стока в документите на куриера.
 • Всички наши пратки са застраховани срещу случайна повреда по време на транспорт. Вие, нашите клиенти, задължително трябва да отворите и прегледате поръчаната стока пред куриера.
  Ако установите транспортен дефект/счупване, одраскване, огъване и др./, незабавно изисквайте от куриера изготвяне на констативен протокол за увредена пратка! След това куриера ще вземе обратно пратката, а ние ще Ви доставим друга.

При приемане на пратката от купувача без забележки, всички претенции поради загуба или механично повреждане губят валидност. Ако не бъде изготвен протокол за щети в присъствието на куриера при получаването на пратката, се губи възможността за подаване на оплакване.

 • При предаване на стоката Потребителят или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от Потребителя адрес.
 • В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, И Революшън ЕООД се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока, а Потребителя дължи неустойка на И Революшън ЕООД за направените транспортни разходи в опит за доставка на стоката и нейното връщане, за стойността на която ще бъде уведомен.
 • И Революшън ЕООД не носи отговорност за закъснение в случай, че то се дължи на куриер или друг доставчик.
 • И Революшън ЕООД не предлага услуга монтаж или демонтаж при доставка на стока, при връщане на стока или при случай на гаранционна рекламация.
 • При отказ за получаване на поръчаната стока, извън по-долу описаните случаи, отказът се счита за неоснователен и Потребителят дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката:
  • В момента на доставка, когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Потребителя стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, Потребителят може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка.
 • Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят има право на рекламация при
  • констатирани липси от окомплектовката
  • произведствени дефекти на стоката
  • несъответствие с обявената търговска марка
 • Рекламацията за производствени дефекти се предявява до пет работни дни след закупуването на стоката
 • При предявяването й Потребителят може да претендира за:
  • възстановяване на заплатената сума,
  • заменяне на стоката с нова,
  • отбив от цената,

освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид:

 1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие;
 2. значимостта на несъответствието;
 3. възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

 

 • В срок от 14 работни дни след получаване на стоката, Потребителят има право да я върне или замени без да дължи обещетение, като са спазени следните условия, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП:
  • Запазен добър търговски вид
  • Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба
  • Стоката не е използвана
  • Не е нарушена цялостта на опаковката
  • Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива
  • Транспортните разходи за получаване и връщане на стока са за сметка на Потребителя
  • При неизпълнение на тези условия И Революшън ЕООД запазва правото си да откаже да приеме върнатата стока и съответно да не възстанови пълната сума, платена от Потребителя. Потребителят е длъжен да уведоми писмено И Революшън ЕООД относно желанието си да върне стоката/стоките на имейл: info@mebelirai.com и да я/ги върне на посочен от И Революшън ЕООД адрес. В случай на връщане на доставен вече продукт и спазване на условията по - горе, И Революшън ЕООД възстановява сумата по стойността на продукта/ите в 30-дневния законоустановен срок по банков път (на посочен от Потребителя IBAN). Всички разходи, които Потребителят е направил за получаването и връщането на закупената стока, комисионни на банки и други разходи извън сумата по стойността на продуктите от поръчката остават за негова сметка.
 • Mebelirai.com има право да променя цените на продуктите в сайта си по всяко време без да дължи предварително уведомление.
 • Mebelirai.com си запазва правото да променя срока на доставката, както и да отказва изпълнение на поръчки, за което потребителя ще бъде уведомяван.
 • Потребителят е информиран и декларира съгласието си, че заявената от него поръчка може да претърпи промени, които Mebelirai.com се задължава да съобщи на потребителя на предоставения от него е-мейл и/или телефон за контакти и/или по друг подходящ начин до момента на получаване на потвърждение за окончателното изпращане на потвърдената поръчка до адреса на потребителя.
 • Гаранционни условия: И Революшън ЕООД издава фактура при всяка покупка, която служи като официален гаранционен документ, при предявяване на рекламация при производстввени дефекти. Гаранционния срок за всички артикули е както следва: 2 години за физически лица и 1 година за юредически лица. Преди монтаж, Потребителят трябва да се запознае с инструкцията за монтаж на изделието, който да се извърши в съответствие  (последователност) с приложената към артикула монтажна схема. При неяснота или проблем, Потребителят трябва да се свърже с нас преди започване/ извършване на монтаж.
 • При предявяване на гаранционна рекламация, Потребителя е длъжен да предостави гаранционния артикул, окомплектован с копие от фактурата, до посочен адрес от Mebelira.com. Адресът се уточнява при предявяване на рекламация, според вида на рекламирания артикул. Транспортните разходи във всички посоки се поемат изцяло от Потребителя. Като първа стъпка при предявяване на гаранционен ремонт, Потребителя е длъжен да се свърже с Mebelirai.com по телефон или e-mail, за да се уточнят подробноси.
 • Потребителят не може да се позове и губи правата си по предоставената гаранция:
  • в случай на не предоставена фактура или копие на фактура;
  • в случай на повреди причинени при транспорт на стоката от клиента, качване, нараняване на стоката при неправилно разопаковане, чрез остри и режещи предмети, и неправилен монтаж от страна на потребителя;
  • при опит за извършване на ремонт и отстраняване на несъответствие от не оторизиран сервиз.
  • в случай на повреди/ дефекти причинени от неправилна експлоатация на артикулите (от влага, надраскване, счупване, зацапване, скъсване, изгаряне и други действия и бездействия, причинени от потребителя);
  • в случай на нарушаване на физическата цялост на стоката;
  • в случай че при отваряне на вече доставени пакети, клиентът констатира несъответствие, за което не сигнализира, а започва/ извършва монтаж на детайла/продукта;
  • при не съдействие от страна на потребителя и не представяне на информация, установяваща характера на несъответствието на стоката с договореното( снимков материал и др.);
  • Предоставената за продукта законова/търговска гаранция не покрива щети, причинени от форсмажорни обстоятелства (наводнение, земетресение, пожар и други природни бедствия).
  • Предоставената за продукта търговска гаранция не покрива компоненти на продукта с ограничен срок на годност - бързоизносващи се елементи, които са част от обкова.
 • Потребителят няма право да откаже или да поиска връщане на поръчаните и закупени от него стоки, съгласно чл. 57 т. 3 и т. 6 от Закона за защита на Потребителя.
 • Mebelirai.com не поема гаранция за точноста на публикуваната информация, поради възможността от технически грешки и пропуски. Въпреки това ние полагаме всички усилия такива грешки да не се допускат.
 • При допуснати технически грешки в публикуваната информация на Сайта, в резултат на което поръчката не може да бъде изпълнена, Mebelirai.com има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи друго обезщетение на Потребителя, освен възстановяване на сумите, заплатени и/или депозирани от потребителя за отменената поръчка, ако има такива.
 • com не носи отговорност за навременното доставяне на информация относно завършени поръчки на Потребителя, негови или на други Потребители запитвания, въпроси и коментари за продукти, информация за неналични продукти, както и за претърпени вреди и /или пропуснати ползи и други загуби от какъвто и да било вид и размер, настъпили след, в резултата на или поради използване (или пък невъзможност за използване, поради технически проблеми, профилактика, решения на администратора и др.) на сайта. В случай, че в следствие на използването на сайта или материали от него възникнат вреди, за които е необходим ремонт или поправка на оборудване или информация, Потребителят поема цялата отговорност и всички разходи, свързани с отстраняването на нанесените вреди.

 

 • Всякакво копиране, публикуване в други сайтове (включително зареждане на съдържание от Mebelirai.com в рамките на други сайтове), публично разпространиение, променяне или позоваване на материали (вкл. снимки, графики, текстове, дизайни и пр.) от сайта е забранено и се наказва по предвидени от закона начини. Изключение правят случайте, когато е договорено в писмена форма със собствениците на Mebelirai.com.
 • Интернет магазина Mebelirai.com е собственост на И Революшън ЕООД. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на И Революшън ЕООД, съобразно българското законодателство.